Prof avto Статьи Посадимо зубчики часнику під зиму. Чекаємо на багатий урожай

Посадимо зубчики часнику під зиму. Чекаємо на багатий урожай



Жовтень – це час посадки часнику. Як правильно посадити озимий часник? Розглянемо поради для отримання гарного врожаю та нюанси висадки нижче.

Вибір місця

Місце під часник обирають сонячне. Грунт повинен бути пухкий, родючий. Краще робити грядку за 2 тижні до посадки, щоби земля встигла осісти. Вона (грядка) має бути піднятою, без застою талих вод.

Посадимо зубчики часнику під зиму. Чекаємо на багатий урожай

Коли висаджувати

Часник висаджують за 20-25 днів до стабільно низьких температур. Найчастіше в середній смузі посадку роблять приблизно 10-15 жовтня.

Стабільно низькі температури, це менше 0 градусів вночі та менше +5 градусів вдень.

Правила сівозміни для часнику

Часник не рекомендується висаджувати на одній і тій же грядці більше 3-х років поспіль. Посадки потрібно змінювати, щоб уникнути ризиків захворювань та нашестя комах-шкідників. Хороші попередники для часнику-бобові, томати огірки, після капусти його не рекомендують висаджувати.

Внесення добрив

Під грядку вносять перегній, компост, золу. Землю перекопують лопатою, вилами або використовують плоскоріз Фокіна. Після перекопування землю розрівнюють граблями. Ширина грядки має бути не менше 1 м, заввишки до 25 см.

Підготовка посадкового матеріалу

Зубчики часнику вибирають великі, очищають від шкірки. Можна їх протруїти в 0,1% розчині марганцівки протягом 20 хвилин.

Посадимо зубчики часнику під зиму. Чекаємо на багатий урожай

Посадка

Садять часник на глибину долоні. Тобто оптимальною вважається посадка часнику на глибину в 7-9 см. На грядці роблять кілька борозенок (зазвичай це 3-4 рядки). На дно канавки насипають суперфосфат, який потрібен для укорінення, благополучної перезимівлі, а надалі для росту головки часнику. Грунт перемішують і зубки розміщують на відстані 10 см.

Відстань між борозенками – 20-25 см. Засипають посадковий матеріал добре перепрілим компостом. Трохи ущільнюють ґрунт. Мульчують хвойним опадом, лапником, торфом.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *