Prof avto Статьи Чим підгодувати декабрист для пишного цвітіння взимку | Особливості догляду протягом усього року

Чим підгодувати декабрист для пишного цвітіння взимку | Особливості догляду протягом усього року



Декабрист – гарна рослина, яка росте як горщикова культура в наших будинках. Не завжди воно радує пишним та рясним цвітінням. Чим можна підгодувати квітку у листопаді?

Декабрист цвіте з кінця листопада до січня, про це повідомляє сайт ango.org.ua.

Чим підгодувати декабрист для пишного цвітіння взимку | Особливості догляду протягом усього року

Особливості догляду

Багато квітникарів роблять помилку, якщо починають доглядати квітку як кактус. Декабрист любить воду, тому субстрат у горщику має бути вологим. При правильному догляді квіткова культура радуватиме своїми суцвіттями до 20 років.

Потрібно запам’ятати, що декабрист не варто ставити на південному та західному боці вікна. Він може отримати опіки кінцевих сегментів рослини, призвести до їх опадання. Температура повітря в кімнатному приміщенні має бути не менше +15 градусів тепла, також рослину потрібно обприскувати водою, тому що їй подобається вологе середовище.

У період бутонізації та цвітіння не варто чіпати горщик, переставляючи його з одного місця на інше.

З приходом весни кімнатна рослина потребує харчування у вигляді комплексних підживлень для квіткових культур. Однак дози внесення слід скоротити вдвічі, які вказані на упаковці.

Влітку активно нарощується зелена маса. Тому підживлення потрібно проводити 2 рази на 30 днів. З настанням осені внесення добрив припиняють до листопада. У фазу бутонізації та цвітіння обприскують рослину борною кислотою для рясного цвітіння. Потрібно 1 грам речовини на 1 л води.

Чим підгодувати декабрист для пишного цвітіння взимку | Особливості догляду протягом усього року

Грунт суміші потрібно міняти один раз на п’ять років. Дренаж має наповнювати горщик на одну третину. Щоб поміняти ґрунт, потрібно підготувати наступну суміш. Потрібна дернова та листова земля, пісок у співвідношенні 1:2:1. У ґрунтозмішування можна додати золу або товчене вугілля. На дно горщика слід викласти керамзит.

З початком цвітіння декабрист потрібно перенести в добре освітлюване приміщення, але не потрібно ставити горщик під пряме сонячне проміння. У період цвітіння культуру необхідно рясно поливати. Після того, як декабрист відцвіте, потрібно скоротити поливи, поставити його в прохолодне місце, щоб він відпочив.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *