Prof avto Статьи Як куріння губить зовнішність: 6 ознак «особи курця»

Як куріння губить зовнішність: 6 ознак «особи курця»



Більшість курців чудово обізнані про небезпечні ризики для здоров’я.

Не зайвий раз нагадуватимемо, що куріння шкідливе для серця, легенів та мозку, а також сприяє розвитку небезпечних для життя і навіть смертельних захворювань. Чому болить горло від куріння і як з цим боротися розповідають за цим посиланням https://ukrhistory.com.ua/chomu-bolit-gorlo-vid-kurinnya-i-yak-z-cim-borotisya/.

Сьогодні поговоримо про те, що куріння не лише створює проблеми для внутрішніх органів, ця звичка суттєво погіршує зовнішність.

Куріння зменшує кількість кисню, який живить шкіру, що, у свою чергу, надає їй сірого та тьмяного відтінку і викликає передчасне старіння.

Ось що говорять фахівці про шість жахливих наслідків куріння для шкіри.

Мішки під очима

Якщо ви не виспалися, наступного дня під очима можуть утворюватися мішки та темні кола, що виглядає не надто привабливо. Але уявіть, що ці проблеми стають незмінними?

Якщо ви курите, то, на відміну від некурців, спіть вчетверо неспокійніше. Все тому, що організм страждає через нестачу нікотину. Регулярні безсонні ночі можуть зробити мішки під очима набагато більшими і помітнішими з плином часу.

Передчасні зморшки

Куріння може прискорити процес старіння вашої шкіри, що сприяє появі зморшок. При цьому залежність пряма – чим більше цигарок на день ви курите і чим довше стаж куріння, тим глибша і ширша сітка зморшок.

Але спочатку старіння шкіри від куріння не впадає у вічі, це стає очевидним тільки коли вже занадто пізно.

Куріння призводить до появи зморшок, оскільки нікотин у сигаретах викликає звуження кровоносних судин у шарах шкіри. Це погіршує кровотік і призводить до того, що шкіра не отримує кисень та поживні речовини, необхідні для її нормального харчування та зволоження.

Як куріння губить зовнішність: 6 ознак «особи курця»

Жовте забарвлення та запах

Нікотин у сигаретному димі не лише забарвлює ваші зуби у жовтий та коричневий, але також проникає у тканини пальців та нігтів. Він всмоктується через шкіру та слизову оболонку рота та носа.

Це також супроводжується украй неприємним запахом, який нікому не подобається. Якщо ви думаєте, що протирання пальців лимонним соком і спроба освіжити дихання жувальною гумкою вирішує проблему — у довгостроковій перспективі, на жаль, немає.

Рани гояться довше

Відновлення організму після поранень залежить від надходження кисню, оскільки це сприяє оновленню клітин. Кисень є основою життя, тому без нього організму важко боротися.

Куріння зменшує кількість кисню, що надходить у уражені ділянки, оскільки звужує кровоносні судини. Якщо ви збираєтеся робити будь-які операції або лікувати зуби, відновлення займе набагато більше часу.

Втрата свіжості та пігментація

Шкіра має природне сяйво при регулярному догляді, але якщо ви курите, стає сірою і тьмяною на вигляд. Сигаретний дим містить окис вуглецю, який абсолютно не потрібний вашій шкірі. Він також витісняє найважливіші поживні речовини, включаючи вітамін С, який допомагає захищати та відновлювати пошкодження шкіри.

Куріння також посилює пігментацію шкіри, особливо з віком.

Куріння додає віку

Тонкі лінії навколо рота стають дедалі помітнішими через постійні затяжки, але на цьому шкода не закінчується. Нікотин погіршує тонус шкіри навколо чола, очей, шиї та грудей.

Дослідження показали, що куріння швидко прискорює процес старіння. Курці в середньому виглядають в середньому на 2-5 років старше, ніж їхні ровесники, що не палять.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *